Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Αγαπητό μου...



...ημερολόγιο ιστολόγιο, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που σε επισκέφτηκα και από τότε έχουν συμβεί διάφορα. 
Τι να πω; Μόλις 65 μέρες από τις ευχές της Πρωτοχρονιάς και μόνο ο ουρανός δεν έχει πέσει (ακόμα) στα κεφάλια μας. 
Ένα θα σου πω: Είχα δόντια και τώρα δεν έχω (βλέπεις το μασελάκι μου, θα μπορώ να το βάλω μετά το Πάσχα). 
Τέσσερα μαζεμένα μου έβγαλε η οδοντίατρος. 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο ημέρες μετά τις εξαγωγές, έκανα μια μεγάλη κρίση Μενιέρ, στην οποία δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία. Βλέπεις σκέφτηκα "Ακόμα μία κρίση είναι, ας μην το κάνω θέμα". 
Την επόμενη ημέρα της κρίσης άρχισα να έχω, εκτός από τις συνηθισμένες μου εμβοές, ένα συνεχόμενο και έντονο αίσθημα παλμών στο κεφάλι, που, ομολογώ, με τρόμαξε. Πήγα στην παθολόγο και εκείνη είπε να κάμω αιματολογικές εξετάσεις και να πάω στην καρδιολόγο και στην Ω.Ρ.Λ., για περαιτέρω έλεγχο. 
Αποφάσισα να ξεκινήσω από την καρδιολόγο, η οποία μου έκανε υπέρηχο καρωτίδων, αλλά ήταν εντάξει, οπότε το αίσθημα παλμών δεν ήταν από εκεί. 
Κατόπιν πήγα στην Ω.Ρ.Λ. και μου έδωσε κορτιζόνη, για επτά ημέρες, διότι η κρίση Μενιέρ που προανέφερα, είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει την ακοή μου, στο δεξί αυτί, κατά 20%. Την πήρα και η ακοή, ευτυχώς, επανήλθε κατά 95%. Το κακό είναι ότι αυξήθηκαν οι εμβοές μου. Να σημειωθεί ότι το αίσθημα παλμών ήταν από το αυτί. Δεν έχει φύγει ακόμα και η γιατρός μού είπε ότι πιθανόν θα μείνει μόνιμα. Δυστυχώς, δυσκολεύομαι να το συνηθίσω. 
Δύο ημέρες μετά πήγα για τις αιματολογικές, οι οποίες έδειξαν ανεβασμένο ζάχαρο. Αυτό, βέβαια, συνέβη επειδή έπαιρνα την κορτιζόνη. Όμως για να το σιγουρέψουμε, έκανα επί ένα δεκαήμερο τις σχετικές μετρήσεις και όλα καλά. Το ζάχαρο, μετά την κορτιζόνη, ήταν και πάλι φυσιολογικό. 
Όμως, εν τω μεταξύ, έσπασε κάθετα ένα άλλο δόντι, πόναγε πολύ, ήρθε και πρήστηκε και χρειάστηκα αντιβίωση. Εννοείται ότι το έβγαλα και αυτό. 
Μία ημέρα μετά, άρχισα να βήχω, να έχω καταρροή και πυρετό. 
Όχι, δεν ήταν κορονοϊός, καθώς δεν είχε φανεί ακόμα στο προσκήνιο. Έπεσε ο πυρετός, μετά από πέντε ημέρες και αίφνης άρχισα να έχω έναν συνεχόμενο πόνο στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς. 
Πήγα στην παθολόγο, η οποία μου έγραψε να κάνω κάποιον υπέρηχο. Επίσης με ακροάστηκε και δεν της άρεσε ο βήχας μου, οπότε μου έδωσε και αυτή μία αντιβίωση, να έχω να πορεύομαι η αρτίστα. 
Ύστερα από δύο ημέρες ο πόνος υποχώρησε, έκαμα τον υπέρηχο, δεν έδειξε κάτι περίεργο και η γιατρός μού είπε να το παρακολουθώ και εάν υπάρξει κι άλλου τέτοιου είδους πόνος, θα πρέπει να το διερευνήσουμε και με άλλες εξετάσεις, πιο πολύπλοκες. 
Και πάνω που είπα "Ωραία, θα ησυχάσουμε τώρα", πέφτει η Θεοδοσία και κάνει τραύμα στο κεφάλι κι έρχεται το πόδι της και στραβώνει. Ειδοποιώ ασθενοφόρο, την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί, αφού της έκαναν τρία ράμματα στο κεφάλι, διαπίστωσαν πως είχε ραγίσει τη λεκάνη της. 
Μας τη δίνουν πίσω, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και ευθύς αμέσως περνάμε σε μια πιο δύσκολη πίστα, που θέλει τη Θεοδοσία μόνιμα στο κρεβάτι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 
Και οι ημέρες περνούν ειδυλλιακά, με τη μητέρα να είναι στον κόσμο της, ακίνητη και να ζητάει να την πάω στον Περισσό, τρέχα γύρευε το γιατί. Της είπα πως είναι χειμώνας τώρα και έχει χιονίσει στον Περισσό και οι δρόμοι είναι κλειστοί και πως θα την πάω το καλοκαιράκι, που θα λιώσουν τα χιόνια. 
Αυτές οι ομορφιές συμβαίνουν από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τώρα που σου γράφω. 
Τώρα να σου πω ότι θα σου ξαναγράψω σύντομα, θα είναι ψέματα. 
Δεν ξέρω πότε θα επανέλθω. 
Ίσως κάποτε… 

ΥΓ. Φίλες και φίλοι που περνάτε από εδώ, να με συμπαθάτε που δεν απάντησα στο κάθε σχόλιο ξεχωριστά στο προηγούμενο ποστ. 
Να με συμπαθάτε που τυχόν σχόλια και σε αυτό το ποστ θα μείνουν κι αυτά αναπάντητα. 
Να με συμπαθάτε που δεν απαντώ στα μέιλ σας, στα τηλεφωνήματά σας και στο μέσεντζερ. 
Δεν είναι ότι περνάω κάποιο καταθλιπτικό επεισόδιο, απλώς προσπαθώ να προσαρμοστώ στη νέα κατάσταση που έχει προκύψει στο σπίτι. 
Μιλ μερσί για την κατανόηση και για τη συμπαράστασή σας. 🎈

27 σχόλια:

  1. Αναγνωρίζω Αρτίστα μου τα όσα σου συμβαίνουν κι έχεις κάθε δικαίωμα να χρειάζεσαι τις προσωπικές σου στιγμές αν και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην χρησιμοποιείς το blog σου για εκτόνωση απωθημένων. Ωστόσο, συμφωνώ πως έτσι είναι το σωστό. Είσαι ένας υγιής και με λογική άνθρωπος!
    Εδώ πάλι, εμείς συζητάμε για τον κορονοιό. Τί είναι πάλι τούτο μου λες; Δεν μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα ήρθε κι αυτό κι έδεσε.
    Αχ!
    Δεν ξέρω τί άλλο να πω, μόνο πως χάνω την ψυχραιμία μου. Εύχομαι όσα διαβάζω κι ακούω να είναι απλά υπερβολές.

    Το ευχάριστο είναι πως η Άνοιξη είναι εδώ, σήμερα χόρτασα λουλουδιασμένα κλαδιά δέντρων, ξέρεις αυτά τα καλλωπιστικά που έχουμε στις πόλεις.

    Τέλος, περαστικά εύχομαι ολόψυχα σε όλα κι από όλα
    Υπομονή σε σένα και σε όλους μας

    φιλούδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλιά!
    Τι άλλο;

    Σε σκεφτόμαστε ΑτΒ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρτίστα μου, υπομονή και εύχομαι η Θεοδοσία να σηκωθεί από το κρεβάτι. Η δική μου γιαγιά έσπασε το ένα ισχίο στα 92 της και το άλλο ισχίο στα 94. Και όμως σηκώθηκε από το κρεβάτι. Περπατούσε με πι, αλλά περπατούσε. Δεν είναι πια κοντά μας αλλά μακάρι να φτάσουμε κι εμείς τα 100. Κοίτα να προσέχεις τον εαυτό σου, φίλη μου, γιατί έχεις ακόμη Γολγοθά. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Αρτίστα ήμαρτον βρε κοπέλα μου. Έλεος! Δεν εξηγείται, πρέπει να μνημόνευσες κάπου την ...απαγορευμένη λέξη "Κούλης", αλλιώς δεν εξηγείται. Τι να κάνω να σε κάνω να γελάσεις.
    Δεν έχω λόγια με όσα συμβαίνουν. Εύχομαι ειλικρινά να είστε καλά, να έχετε δύναμη. Θα την χρειαστείς Αρτίστα μου. Και να προσέχεις.
    Μην αγχώνεσαι με σχόλια και τέτοια. Η αγάπη μας για σένα είναι δεδομένη και δεν εξαρτάται απαντήσεων καλή μου φίλη.
    Την θετική μου σκέψη και τις ζεστές μου ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει. Κλαίω και γελάω με το χιούμορ σου που, ακόμα και στις πιο αντίξοεες συνθήκες, επιστρατεύεις. Μετά το σερί της κακοτυχίας θα έρθουν καλύτερες μέρες, Αρτίστα μου. Αγάντα να τελειώσουν τα δόντια και καλή επιτυχία με τα υπόλοιπα. Στέλνω όλη μου την αγάπη ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάσαι πως κάποτε έγραφα πως πίσω από τα σύννεφα ο ήλιος πάντα λάμπει; Είναι έτσι για τα πάντα στη ζωή μας, μόνο που κανείς μας δεν ξέρει πότε αυτός ο ήλιος θα ζεστάνει και θα γιάνει επί τέλους την καρδιά μας...
    Επιστρατεύσου το χιούμορ το Νο 1 φάρμακο σου για κάθε στρίμωγμα της ζωής και μην ανησυχείς για το blogging εδώ θα είναι όλο και κάποιος όταν με το καλό και με όλα σου τα δοντάκια, επιστρέψεις!
    Την αγάπη μου Αρτίστα μου με πολλά πολλά ΑΦιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διακρινω μιαν προτιμησιν προς τον ιατρικον κλαδο..Τι να προσθεσω αλλο η καψερη?Περαστικα βρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωχ...και μετά λέω για μένα που είμαι με μια βρογχίτιδα, μια ρινίτιδα, με το κατιτις μου απο το Δεκέμβριο.
    Περαστικά σου να ευχηθώ και πάλι! Αλλα το ράγισμα της μαμάς σου και η ακινησία μου έφερε θύμησες απο τη γιαγιά μου που δεν ήταν οι καλύτερες. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση προς όλους σας και οσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα covid-19 προς ολους μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι φανερή η δύναμη ψυχής όταν κοιτάζεις τα προβλήματα κατάματα. Κι αυτή η απόδραση να ξεφύγεις για λίγο, ανθρώπινη ανάγκη μου φαίνεται γεμάτη συναισθήματα.
    Θα περάσει κι αυτό. Καλή δύναμη και υπομονή!
    Την σκέψη και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαστικά και κουράγιο Αρτιστούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτός από το θέμα των δοντιών, όλο το υπόλοιπο σχεδόν το έχω ζήσει....χειρουργημένος σύζυγος, μαμά με ραγισμένη λεκάνη, εγώ με αντιβιώσες, χωρίς εμβοές ευτυχώς. αλλά με άτυπη πνευμονία και ένα τυραννικό γαϊδουρόβηχα που κράτησε ένα εξάμηνο....Κι αυτό θα περάσει...ζήτησε όμως βοήθεια στη φροντίδα της μητέρας....μόνη σου θα επιβαρυνθείς υπέρμετρα και οι δυνάμεις χρειάζονται, όπως και τα δόντια....για να τα σφίγγεις....όχι μόνον για να μασάς και να τρέφεσαι σωστά...Καλά κουράγια, υπομονή και οι καλές ημέρες θα ξαναφανούν...Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως σε συμπαθώ όπως και αν :)
    Αφήνω ένα κάτι εδώ έτσι ως συμπαράσταση (?) χαχα
    σε φιλώ καλή δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωχ βρε Αρτίστα μου.
    Πάρε το χρόνο σου...
    Υπομονή
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρτίστα μου, τι να πω! Καλό κουράγιο και περαστικά να 'ναι όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή δύναμη σου εύχομαι, Άρτίστα μου.
    Περαστικά σου.
    Περιμένουμε γρήγορα τα καλά νέα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και σε είχα έννοια τόσο καιρό τι να κάνεις αρτίστα μου...κοίτα να δεις τώρα..όταν όλα τα κακά έρχονται μαζί..μαζί και θα φύγουν.. να πάνε στο καλό..και να μην ξαναέρθουν..ευτυχώς που το χιούμορ καμιά φορά είναι αυτό που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε..έχεις την Θεοδοσία να σου το θυμίζει..μα στον Περισσό; γιατί όχι στου Φιλοπάππου; στην Πλάκα; όχι ε; οκ να την πας όπου θέλει μόλις λιώσουν τα χιόνια φιλενάδα..μαζί σου και εμείς..απαντήσεις δεν απαντήσεις..
    Δεν ξέρω και να ξεματιάζω..να περάσουν όλα πιο γρήγορα..περαστικά κορίτσι μου.. την αγάπη μας πάντα.. θα τα πούμε.. όταν έχεις χρόνο.. φιλιαά..αρτίστα μου.. 💙💛

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπομονή, κουράγιο και δύναμη σου εύχομαι Αρτίστα μου και να συνεχίζεις με χιούμορ να βλέπεις την κάθε μέρα...one day at a time...
    Φιλί μεγάαααλο σου στέλνω κι αγκαλιά ζεστή μαζί με τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κουράγιο Αρτίστα μου και περαστικά εύχομαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΄Μια αγκαλιά και τη θετική μου σκέψη πως θα ηρεμήσεις σύντομα Αρτίστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περαστικα κορίτσι μου!
    Και γω κανω θεραπεια γιατι τα ιγμορεια μου ειναι γεματα και θελω να αποφυγω επεμβαση. Καταραμενη κορτιζονη!!!
    Φιλια και καλη δυναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενός κακού μύρια έπονται,έλεγαν οι παλιοί και να που επαληθεύονται οτι όταν έρχεται ένα ακολουθούν τ άλλα μαζεμένα.Αλλά επειδή είμαστε σκληροτράχηλος λαός δεν το παίρνουμε κατάκαρδα.Κια τα χιόνια θα λυώσουν και στον Περισσό θα πάτε και τα δοντάκια θα μπουν στη θέση τους και ολα θάναι μια κακή ανάμνηση,αν σκεφτείς και όλο αυτό που περνά ο Πλανήτης ο ολόκληρος θα δεις πόσο τυχερη είσαι!!!!Τι να πω η γυναίκα για να χαμογελάσεις;;;ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας ευχαριστώ όλες και όλους πάρα πολύ, για τα σχόλια που αφήσατε, για τα καλά σας λόγια και για τη στήριξη που μου παρέχετε!
    Να είσθε καλά! 🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αρτίστα μου γλυκιά, να ΄ξερες πόσο πολύ σε νιώθω...
    Πέρασα για πολλά χρόνια αυτές τις καταστάσεις, δώδεκα χρόνια ήμουν σχεδόν σε...καραντίνα, μη μπορώντας να ξεμυτίσω και με την ψυχή στο στόμα πήγαινα σε γιατρό κι αυτές όχι άμεσα...
    Καλή δύναμη κι υπομονή καρδούλα μου, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με όλα αυτά η καραντίνα δεν πρέπει να σου φάνηκε πολύ δύσκολη έχω να πω. Θαυμάζω υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.