Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Σήμερα ξύπνησα...

...στις 04:30, από άγνωστη αιτία.
Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξανακοιμηθώ.
Γύρισα πλευρό, έκλεισα τα μάτια, προσηλώθηκα στην αναπνοή μου και περίμενα. Τίποτα.
Μέτρησα 342 αιγοπρόβατα. Μετά βαρέθηκα. Άλλωστε πόσα να χωρέσει κι αυτή η στάνη;
Πήρα να διαβάσω το, από το 1979 αδιάβαστο, βιβλίο του Χέγκελ "Εισαγωγή στη φαινομενολογία του πνεύματος", το οποίο, συνήθως, κάνει καλή δουλειά και με κοιμίζει μετά την ανάγνωση δύο προτάσεων (σ.σ. δια τούτο και παραμένει ακόμα αδιάβαστο), αλλά εις μάτην. Ο ύπνος δεν ήλθε ξανά.
"Δε βαριέσαι", λέω, "αν σηκωθώ νωρίς θα ξεκινήσω νωρίς και πάει λέγοντας"...
Η ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές είναι 06:30 και ήδη έχω πιει μια κούπα με καφέ και τέσσερα τσιγάρα (σ.σ. επί δύο) και τώρα είμαι έτοιμη να σέρνομαι όλη την υπόλοιπη ημέρα!
Και όχι, δεν διατίθεμαι να την αδράξω από τα μαλλιά. Την ημέρα.
Σκοπεύω να εκμεταλλευτώ το θέμα στο έπακρο.
Θα σέρνομαι ολημερίς με άλλοθι!

Καλημέρα!

60 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Γράφω νωρίς, προσπαθώντας να προλάβω την επίσκεψη του Μορφέα στο σπιτικό σας, μετά τα τελευταία συνταρακτικά γεγονότα που συνέβησαν νυχτόθεν.

    Κάποιες μικρές, βιαστικές συμβουλές για ενδεδειγμένες κινήσεις επί του θέματος που απασχολεί εσάς και κάποια άλλα δισεκατομμύριανπλάσματα του πλανήτη:
    1) Αγοράζουμε μία τεράστια στάνη, ώστε να μετράμε εις το διηνεκές.
    2) Τον Χέγκελ δεν τον διαβάζουμε, γιατί μπορεί και να εκνευριστούμε. Τον βάζουμε (και τους δυο τόμους της φαινομενολογίας) για μαξιλάρι και κλείνουμε τα βλέφαρα για να τον ξεχάσουμε.
    3) Ο Παπάζογλου βλάπτει σοβαρά τον ύπνο. Ξεσηκώνει συνειδήσεις και κέφια εις το έπακρον. Δε συνηγορεί στην καταπράυνση του πνεύματος - κι ας αναφωνεί "τι νόημα έχουν όλα αυτά/τι τρέχω να προλάβω" κλπκλπ.
    4) Δεν αδράζουμε τη μέρα από τα μαλλιά, γιατί δεν ξέρουμε τι θα σβουρίξει κι αυτή καμιά ώρα και άντε να ξανακοιμηθούμε.
    5)Και αποφύγετε αυτό που κάνει ο υποφαινόμενος, να κοιμάστε όρθια όλη μέρα, ώστε το μάτι να είναι ολοζώντανο κι αρπαχτικό τα χαράματα. Μη δίνετε δικαιώματα.
    6) Πάρτε τα σχόλια αυτά μαζί σας, στο κρεβάτι: Μπροστά στο κίνδυνο να διαβάσετε κι άλλο, ο ύπνος, λυτρωτής, θα έρθει αμέσως και θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι (όχι, δε θα ακούτε "τα πουλάκια που λαλούνε").

    Υπάρχουν κι άλλες οδηγίες, όμως, ας μη συνεχίσω. Κι εγώ καμένος είμαι..

    Καλημέρα, λοιπόν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχάριστη αυτή η τόσο πρωινή επίσκεψή σας κύριε Μάνεση!
      Άργησα να σας απαντήσω, όχι επειδή ήλθε ο Μορφέας, αλλά στας 08:00 με πήρε τηλέφωνο πανικόβλητος ο εκδότης, στου οποίου την εφημερίδα εργάζομαι και με ήθελε να πάω για μια έκτακτη δουλειά και μόλις πριν λίγο επέστρεψα σπίτι, οπότε πήγαν στράφι τα όνειρα περί σουρσίματος με άλλοθι!
      Βέβαια, η ημέρα δεν τελείωσε ακόμα!

      Διάβασα προσεκτικά τις προτάσεις σας και θα τις σχολιάσω μία προς μία:
      1). Δεν γίνεται να την αγοράσω εφέτος τη μεγαλύτερη στάνη, διότι νυμφεύεται ο νεαρός απόγονός μου τον Ιούνιο και, όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε άλλα έξοδα! Ίσως του χρόνου... Μήπως έλθει και η ανάπτυξη... Θα δούμε...
      2). Ναι, αλλά ουσιαστικά δεν τον διαβάζω, εφόσον με παίρνει ο ύπνος στην δεύτερη πρόταση! Αφήστε που δεν μπορώ να τον κάνω μαξιλάρι, γιατί έχω μόνο τον πρώτο τόμο. "Γιατί;" θα με ρωτήσετε και με το δίκιο σας. Και θα σας απαντήσω: "Διότι τον πρώτο τόμο, μου τον είχε χαρίσει το 1979 ένας επίδοξος εραστής, αλλά επειδή δεν ενέδωσα δεν μου χάρισε ποτέ τον δεύτερο! Για να τον αγοράσω από μόνη μου, ούτε λόγος!".
      3). Θα συμφωνήσω στα περί μη καταπραύνσεως, όμως τι άλλο άσμα να έβαζα τη στιγμή που με χαρακτηρίζουν απολύτως οι στίχοι
      "Μόλις ξυπνήσω το πρωί
      τα βλέπω όλα μαύρα,
      θέλω μια κούπα με καφέ
      και τέσσερα τσιγάρα";
      5). Δυστυχώς δεν το προλάβαμε! Ήδη έδωσα δικαιώματα στον εκδότη!
      6). Σήμερα το βράδυ, καλού-κακού, θα έχω αυτά τα σχόλια στο κομοδίνο μου. Υπόσχεση!

      Νομίζω ότι αρκούν αυτές οι οδηγίες για αρχή! Σας ευχαριστώ τα μέγιστα!

      Και πάλι καλημέρα σας!

      Διαγραφή
    2. Ας εκμεταλλευτώ, ο θρασύς, τις αϋπνίες σας, καθώς και το σούρσιμο της ημέρας (πώς να ξεφύγετε, σουρνάμενη;..) και ας απαντήσω - αν και, νομίζω πως είναι η τελευταία φορά που απαντώ στην απάντηση, όχι μόνο γιατί γίνομαι φορτικός και γραφικό (που ούτως ή άλλως..), αλλά, κυρίως, γιατί δε συμβάλλω καθόλου στην υπόθεση του ύπνου έτσι. Λοιπόν,
      1) Σέβομαι τη χαρά του γιου και τη δική σας και δε θα κάνω αστειάκια που θα συσχετίζουν την αγορά της στάνης, την απουσία ανάπτυξης, το μέλλον των παιδιών. Ειλικρινείς, εκ βαθέων ευχές.
      Μεν. Αλλά εσείς έτσι άγρυπνη μένετε.
      2) Προτείνω μία ανάρτηση με τίτλο "2 σε 1", όπου θα περιγράφετε την ευτυχία της κορασίδος η οποία εγλίτωσε με μία κίνηση ματ ταυτοχρόνως και από επίδοξους εραστές και από το βάρος σημαντικών φιλοσοφικών στοχασμών. Αν το συνειδητοποιήσετε από τι γλιτώσατε, μάλλον θα κοιμάσαστε σαν πουλάκι ισοβίως!
      3) Επικροτώ για το άσμα. Χαλάλι του κι ο ύπνος. Παπάζογλου - ύπνος 1-0 και με άνεση.
      4) (Τι έγινε το 4;)
      Λοιπόν, αυτά, κάπως βιαστικά. Κι αν ο ήλιος λάμπει έξω, νομίζω χρησιμότερο είναι να ευχηθώ καληνύχτα σας :-)

      Διαγραφή
    3. Δεν γίνεστε φορτικός, άλλωστε μεταξύ άλλων, ο σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι κουβέντα να γίνεται!
      1). Μιλ μερσί δια την κατανόηση, αλλά και δια τας ευχάς!
      2). Θα σκεφτώ την πρότασή σας σοβαρά! Πάντως, Άγιο είχα με τον συγκεκριμένο επίδοξο!
      3). Ε ναι, να χορέψει κι ο κόσμος, που λέει πιο κάτω η Μαρίνα Ζέας!
      4). Πάλι καλά να λέμε που είδα και τα υπόλοιπα 5!
      Κατά τα λοιπά, χθες ήταν μια εξουθενωτική ημέρα, με δουλειά πρωί και βράδυ και ενδιάμεσα τις καθημερινές υποχρεώσεις, οπότε μετά έκανα τον ύπνο του δικαίου! Άρα ήταν μία καλή νύχτα!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Κολύμπι γρήγορα, θα είσαι τόσο πτώμα το βράδυ που θα κοιμάσαι απρόσκοπτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίγη συγκινήσεως διαπερνούν την ραχοκοκκαλιά μου, όχι τόσο για την πρότασή σου, αλλά για το ότι βρίσκεσαι εδώ πέρα μέσα ύστερα από μακρόχρονη απουσία!
      Ωραία ιδέα, πλην όμως δεν έχουμε κολυμβητήριο στην ειδυλλιακή, κατά τα άλλα, αυτή πόλη!
      Έχουμε, βέβαια, ένα στάδιο και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πηγαίνω να κάνω μερικούς γύρους, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα πιάνω την κουβέντα με τους συνοδοιπόρους μου και δεν θα κάνει κανένας μας προκοπή!
      Είμαι και του καναπέ βλέπεις, ας μην το ξεχνάμε αυτό!
      Πάντως θα λάβω σοβαρά υπόψη την πρότασή σου περί ασκήσεως!
      Μιλ μερσί δια την επίσκεψη!

      Διαγραφή
    2. Ήτο ένα από τα σπάνια ρωινά που είχα χρόνο να χαζολογήσω και να επισκεφθώ παλαιά αγαπημένα μπλογκοσπιτάκια! Εχάρη για τη συνάντησις τα μάλλα!

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ εχάρην φίλτατε!
      Είθε να έχετε και πάλι χρόνο κάποιο πρωινό, για να ξαναχαρούμε!

      Διαγραφή
  3. Τρέχω να σου συμπαρασταθώ ακούγοντας το "άσμα" που σε συνδιασμό με τις συμβουλές του Δ.Μ, είναι ότι πιο σοφό έχω ακούσει ή διαβάσει μέχρι στιγμής!
    "Τι τρέχεις να προλάβεις ή τι να καταλάβεις, δεν υπάρχει τίποτα να καταλάβεις", ρίξε τα λοιπόν στο τενεκέ και όταν φτάσεις στην εξώπορτα, δώσε στην Αρτίστα ένα μεγάλο χαμόγελο και βγες στον ήλιο να λιαστείς!
    Μήπως για όλα φταίει ο Χέγκελ; λέω τώρα!

    ΑΦιλάκια χαμογελαστά, ηλιόλουστα και άκρως μελωδικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ο κύριος Μάνεσης είναι σοφός άνθρωπος!
      Να σου πω, αυτό είχα σκοπό να κάνω, να πάω να λιαστώ δηλαδή, αλλά έτυχε κάτι και έπρεπε να πάω στην εφημερίδα και μόλις πριν δύο σχόλια επέστρεψα, αλλά έχω σκοπό να τακτοποιήσω τα της φροντίδας της μητρός και ύστερα να μεταβώ εις την αυλή γνωστού καφέ για καφέ και ηλιοθεραπεία, με θέα το κάστρο!
      Και σκέφτομαι να επιστρέψω στο σπίτι λίγο πριν το μούχρωμα (καλώς εχόντων των πραγμάτων)!
      Πάντως δεν φταίει ο Χέγκελ. Σε τι να φταίει κι αυτός; Αφού αδιάβαστο τον έχω!
      Κίσιζ μαγισσούλα μου κι ευχαριστώ για την συμπαράσταση!

      Διαγραφή
  4. Να μετράτε κάτι λιγότερο αγχωτικό (ναι, τα πρόβατα όσα αθώα δείχνουν τόσο αγχωτικά είναι), όπως δελφινάκια, πεταλουδίτσες, δράκους ίσως; θα το βρείτε στην πράξη, αγωνιστικούς ασπασμούς (σας γράφω από την εργασία) και πολλές ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μετράω τους καημούς μου και τους αναστεναγμούς μου, που δεν μπορώ να έλθω να σε συναντήσω, ανεκπλήρωτό μου!
      Πολλά αχ και καρδούλες επίσης!

      Διαγραφή
  5. Ετσι ρε συ! Επιτέλους έβαλες κι ένα γνωστό!!!!
    Να χορέψει ο κόσμος λέμεεεε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό με τα πρόβατα, μεγάλη μούφα τελικά. Όσες ελπίδες είχε ο επίδοξος εραστής να σε ρίξει με Χέγκελ, τόσες κι οι πιθανότητες να σε πάρει ο ύπνος με την προβατο-αρίθμηση. Μήπως μια γόνιμη συνομιλία με το ταβάνι θα βοηθούσε περισσότερο;

    Υ.Γ. Τραγουδάρα έβαλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι φάση κι αυτή τότε με τον επίδοξο... Χάθηκε να μου φέρει ένα βιβλίο του Αϊτμάτωφ ή ένα λουλουδάκι ή μια μεγάλη σοκολάτα, βρε αδερφέ;
      Συνομιλία με το ταβάνι, ε; Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά πώς θα το βλέπω το ταβάνι; Θα πρέπει να ανάψω το φως και θα ξυπνήσω το στεφάνι μου!
      Αλλά όλο και κάτι θα σκαρφιστώ!

      ΥΓ. Από τα αγαπημένα μου του συγκεκριμένου αοιδού!

      Διαγραφή
  7. Εκφράζω τους συναγωνιστικούς μου χαιρετισμούς, μιας κι εγώ, εδώ και καιρό, δίνω τον δικό μου αγώνα στην προσπάθεια «κλείσιμο των βλεφάρων συνοδεία βυθίσεως στα όνειρα που απλώνονται στο αφράτο μαξιλάρι». Ξύπνα-κοιμήσου... σε επανάληψη! Μέχρι κι η καφεϊνη αρνείται να πράξει τα δέοντα στον υπερθετικό βαθμό. Σούρσιμο ολημερίς και ξανάνιωμα το βράδυ. Για τέτοιο βάσανο, για τέτοιο δράμα ομιλούμε, αρτίστα μου. Αφού έχω μπει σε βάσιμες υποψίες πως δεν είμαι ένας απλός άνθρωπος, αλλά ο Κόμης Δράκουλας.

    Σημ1: Ο καφές μπορεί να μη με πιάνει, αλλά η γυμναστική κάνει τη δουλίτσα της ωραιότατα. Θα 'μαι ένας Κόμης Δράκουλας σε θανατηφόρο κορμί Ελένης Πετρουλάκη. Γιέεε!

    Σημ2: Το μονόπρακτο της τρέλας, λαβαίνει τέλος. Αφήνω φιλιά με την ευχή ο Μορφέας ν' αρχίσει να κάνει σωστά τη δουλειά του, και να μη μας παραμελήσει έτσι άκαρδα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη συντρόφισσα στις αϋπνίες!
      Αν και, εδώ που τα λέμε, εμένα δεν είναι αϋπνίες, παρά ένα έκτακτο περιστατικό!

      Γυμναστική όχι. Βαριέμαι απίστευτα πλέον. Περπάτημα ναι!

      Δεν ξέρω για σένα, σ' εμένα πάντως, η ευχή σου έπιασε και κοιμήθηκα χωρίς διακοπή!

      Κίσιζ Λυσίππη!

      Διαγραφή
    2. Πολύ χαίρομαι που έπιασε, λοιπόν.

      Μπα, εγώ μόνο με ολική νάρκωση θα κοιμηθώ σερί μέχρι το πρωί - το 'χω πάρει απόφαση πια.

      Κίσιζ μπακ, αγαπητή αρτίστα.

      Διαγραφή
    3. Ναι, ναι, έπιασε!
      Άμα θέλω κάτι θα σου στέλνω στο μέσεντζερ να το εύχεσαι και αυτό θα γίνεται!

      Μαξιλαράκια λεβάντας και θα κοιμάσαι σερί μέχρι το πρωί!
      Δες εδώ: https://www.coco-mat.com/store/gr_el/lavender-pillow
      Τα δοκίμασα και πιάνει το κόλπο!
      Καλό μήνα Λυσίππη!

      ΥΓ. Γι αυτή την εβδομάδα, θα ήθελα να ευχηθείς να χάσω ένα κιλό!
      Μιλ μερσί εκ των προτέρων!

      Διαγραφή
  8. Χαχαχαχαχαχαχα βρε Αρτίστα μου καλησπέρα,
    συγγνώμη αν γελάω, με κάθε καλή προαίρεση με το πάθημά σου. Έχει να κάνει περισσότερο με τις ...απόπειρες να ξανακοιμηθείς. Ειδικά αυτή η αναφορά στο Βιβλίο του Χέγκελ χαχαχαχαχαχα.
    Όμως έχεις δίκιο. Βασανιστικό συναίσθημα μια τέτοια απρόσμενη έγερση. Σου κάνει την ημέρα άνω-κάτω και σένα μαζί.
    Σου εύχομαι να κλείσει τουλάχιστον θετικά.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εδώ γελούσα η ίδια με την κατάσταση, γι αυτό και η ανάρτηση, γιατί να μην γελάσεις κι εσύ;
      Πάντως η ημέρα κύλισε με πολλές δραστηριότητες και όλα τα όνειρα περί σουρσίματος με άλλοθι που είχα κάνει, πήγαν στον βρόντο!
      Η ευχή σου έπιασε και έκλεισε θετικά, με έναν βαθύ ύπνο!
      Καλημέρα κύριε Πιτ μου!

      Διαγραφή
  9. Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι όσοι με γνωρίζουν, αναγνωρίζουν ότι είμαι μία μικρή (τρόπος του λέγειν) σοφή, και ως τέτοια έρχομαι στην παρέα σας να δώσω ΤΗ λύση, λύση δοκιμασμένη και σε λογικά επιχειρήματα βασισμένη.
    Παλιότερα, λοιπόν, αν τύχαινε το πρωί να ξυπνήσω μισή ή και μία ώρα πριν από την ώρα που έπρεπε κανονικά να ξυπνήσω, όσο και αν προσπαθούσα δεν ξανακοιμόμουν και μόνο όταν χτυπούσε το ξυπνητήρι με έπιανε μια νύστα, που μου έκλειναν τα βλέφαρα!
    Φυσικά, δεν το άφησα έτσι, μελέτησα το πρόβλημά μου επιστημονικά και κατέληξα ότι όλα είναι στο μυαλό (μου). Βασικά, το θέμα ήταν καθαρά ψυχολογικό, από την στιγμή που ο ήχος του ξυπνητηριού με έκανε να θέλω να βυθιστώ στον ύπνο.
    Τι έκανα; Την επόμενη φορά που ξύπνησα πριν από το ξυπνητήρι και είδα ότι είχα ακόμη μπροστά μου μισή ώρα, αντί να σκεφτώ "Κοιμήσου!", σκέφτηκα: "όχι, ρε γαμώτο, χτύπησε το ξυπνητήρι; ήρθε κιόλας η ώρα να σηκωθώ;". Μη με ρωτήσεις τι σκέφτηκα μετά, δε θυμάμαι επειδή με πήρε ο ύπνος.
    Νομίζω κατάλαβες το κόλπο. Αντί να σκέφτεσαι πώς θα κοιμηθείς, μπορείς άνετα να σκεφτείς "τι κρίμα να πρέπει να σηκωθώ από τόσο νωρίς, ας χουζουρέψω πέντε λεπτάκια και σηκώνομαι" και ίσως - ίσως λέω, δεν ξέρω, εγώ μια απλή, μικρή (λέμε τώρα) σοφή είμαι - εκπλαγείς.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τέλεια η μέθοδός σου!
      Τώρα που το λες, μικρή σοφή μου φίλη, κάτι ανάλογο έκανα κι εγώ παλιά!
      Αλλά το είχα ξεχάσει. Να όμως που με έκανες να το θυμηθώ!
      Δεν ήταν με το ξυπνητήρι, αλλά με το σιδέρωμα!
      Αν ξύπναγα πολύ πρωί, έλεγα στον εαυτό μου "Τώρα που ξύπνησες, σήκω να σιδερώσεις, ευκαιρία είναι" και τσουπ, στην ιδέα του σιδερώματος, με ξανάπαιρνε ο ύπνος εν ριπή οφθαλμού!
      Πώς δεν το σκέφτηκα να κάνω το ίδιο και σ' αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω!
      Ευτυχώς όμως, ήλθες εσύ και η μνήμη επανήλθε!
      Μιλ μερσί Πίπη!
      Κίσιζ δίαρ!

      Διαγραφή
  10. Σούπερ! Φρεσκαδουρα ολη τη μέρα...φανταζομαι την ωρα που γραφονται τουτες οι γραμμες, καποια βρισκεται στον εβδομο υπνο...ζζζζζζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ όχι! Την ώρα που έγραφες τούτες τις γραμμές (που με μεγάλη ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι ο βλόγγερ τις δημοσίευσε δύο φορές, για να φαινόμαστε πολλοί) ήμουν στην εφημερίδα και δούλευα (ναι, ξανάπιασα δουλειά!)!
      Όμως στις 23:00 ξάπλωσα στο κρεββάτι και μετά δεν θυμάμαι τίποτα!
      Ξύπνησα σήμερα στις 09:00!
      Τέλειο;
      Τέλειο!

      Διαγραφή
  11. Σούπερ! Φρεσκαδουρα ολη τη μέρα...φανταζομαι την ωρα που γραφονται τουτες οι γραμμες, καποια βρισκεται στον εβδομο υπνο...ζζζζζζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ όχι! Την ώρα που έγραφες τούτες τις γραμμές (που με μεγάλη ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι ο βλόγγερ τις δημοσίευσε δύο φορές, για να φαινόμαστε πολλοί) ήμουν στην εφημερίδα και δούλευα (ναι, ξανάπιασα δουλειά!)!
      Όμως στις 23:00 ξάπλωσα στο κρεββάτι και μετά δεν θυμάμαι τίποτα!
      Ξύπνησα σήμερα στις 09:00!
      Τέλειο;
      Τέλειο!

      Διαγραφή
    2. Θελει να μου πει κατι κτα δημοσιευει δις..?
      Συγχαρητηρια!!!!

      Διαγραφή
    3. Ε ναι! Ότι είναι ωραία τα σχόλιά σου!
      Καλό μήνα Μπάλανς μου!

      Διαγραφή
  12. Έκτακτη επικαιρότητα: Ρήξη φαίνεται να έχει επέλθει μεταξύ του Μορφέα και της Αρτίστας του Βωβού. Φαίνεται ότι οι επισκέψεις του Μορφέα στην αναφερόμενη, έχουν λιγοστέψει, θέτοντας το άδραγμα των ημερών της σε κίνδυνο.
    Άτομα του στενού περιβάλλοντος τους έχουν δηλώσει, πως δεν έχει προηγηθεί κάποια παρεξήγηση και θέλουν να πιστεύουν πως το θέμα θα λυθεί και μάλιστα σύντομα.
    Δεν μένει παρά να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και να ευχηθούμε στην Αρτίστα να έχει ήρεμες νύχτες και καλούς ύπνους.
    Για οτιδήποτε νεότερο, θα επανέλθουμε με νέο έκτακτο.

    Να 'σαι καλά Αρτίστα μου, που ακόμα και τις πίκρες σου (τι εννοείτε η έλλειψη ύπνου δεν είναι πίκρα; Είναι!) τις μοιράζεσαι με στυλ! Btw σε γνωστό κατάστημα καλλυντικών υπάρχει σπρέι που ψεκάζεις το μαξιλάρι σου και σε βοηθά να κοιμηθείς. Δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω αν λειτουργεί, αλλά όφειλα να σε ενημερώσω για την ύπαρξη του προϊόντος.
    Καλημέρα, όλη μέρα με χαμόγελο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, κλαίω!
      Ευτυχώς που έχω κρυφό το βλογ από τον εκδότη, αλλιώς το σχόλιό σου θα το βλέπαμε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας!

      Αφού το ξέρεις, το λέω και στο προφίλ μου άλλωστε, ζω την παρακμή με στυλ!
      Για το σπρέι δεν έχω άποψη, όμως υπάρχουν κάτι μαξιλαράκια λεβάντας από την κόκο-ματ, που μυρίζουν τέλεια και κάνουν καλή χαλαρωτική δουλειά!
      Δες εδώ: https://www.coco-mat.com/store/gr_el/lavender-pillow
      Καλό βράδυ και καλό μήνα!
      Κίσιζ Μαρίνα!

      Διαγραφή
  13. Αυτό με τα πρόβατα το έχω ακούσει πολλές φορές.
    Δεν το έχω δοκιμάσει, όποτε έχω αϋπνίες έρχονται στο μυαλό μου είτε τα προβλήματα που έχω ή μπορεί να αποκτήσω, είτε κάποιος άντρας.
    Ισως φταίει που δεν έχω στάνη...λες;
    Πάντως όσες φορές ξύπνησα χαράματα και δεν μπόρεσα να ξανακοιμηθώ σηκώθηκα όπως εσύ, ήπια καφέ, άνευ τσιγάρου γιατί δεν καπνίζω, μάζεψα λίγο το σπίτι μέχρι να πέσω σε κώμα στον καναπέ.
    Κοιμήθηκα όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ...
    Φαύλος κύκλος!
    Νομίζω το κόλπο είναι να αντέξει ο άυπνος να μην κοιμηθεί την ημέρα.
    Άλλο να σέρνεσαι κι άλλο να πέσεις στην παγίδα του λίγου ύπνου...που δεν είναι ποτέ λίγος.
    Φοβάμαι πως δεν βοήθησα καθόλου...

    Φιλάκια πολλά Αρτίστα μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έλλειψη στάνης είναι ένα σημαντικό γεγονός! Αν δεν θέλεις να αγοράσεις, μπορείς να νοικιάσεις μία για λίγους μήνες κι αν δεν δουλέψει δεν την ξανανοικιάζεις!
      Ευτυχώς δεν μου έκατσε ο φαύλος κύκλος, καθώς προέκυψαν ζητήματα στη δουλειά και σχεδόν όλη μέρα ήμουν υπ’ ατμών, οπότε έπεσα ξερή το βράδυ μια και καλή!
      Και μόνο η παρουσία όλων σας εδώ πέρα μέσα, μου κάνει τόσο καλό όσο δεν φαντάζεσαι! Άρα βοήθησες!
      Κίσιζ Σερενάτα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  14. Κι έλεγα υπάρχει ελπίδα να ξαναπιάσω τον Χέγκελ στα... γεράματα και να τον τελειώσω...
    Ξέρεις τι παθαίνω με τα πρόβατα εγώ; Δεν μπαίνουν μέσα!
    Πάντως είναι ωραίο και το να σέρνεσαι με άλλοθι, ε;;;
    Σε τι κατάσταση είσαι άραγε; Άντεξες ή κοιμήθηκες;
    ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μην κοιτάς εμένα. Δεν τα παίρνω και πολύ τα φιλοσοφικά. Εσύ να δοκιμάσεις πάλι με τον Χέγκελ!
      Δεν μπαίνουν μέσα ε; Να σου στείλω τον Σήφη να σου τα μαζεύει. Δεν είναι τσομπανόσκυλο βέβαια, αλλά όλο και κάτι θα κάνει!
      Άντεξα,
      κομμάτια κι όνειρα μάζεψα
      άντεξα,
      την μοναξιά μου την έκανα φίλη καλή
      άντεξα…
      Με λες σε αρκετά καλή κατάσταση, τηρουμένων των αναλογιών!
      Καρδούλες και καλό μήνα Γούμαν!

      Διαγραφή
  15. Τώρα μάλλον θα κοιμάσαι και ίσως και τα αιγοπρόβατα...
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ώρα που άφησες το σχόλιο, όντως έκανα τον ύπνο του δικαίου!
      Καλό βράδυ Ρένα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  16. Έχεις πιεί 4 τσιγάρα; Είναι απ' τα καλά ή έχεις κυπριακές ρίζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, δεν ξέρω αν είναι από τα καλά...
      Καλαματιανά είναι. Τα χρησιμοποιώ από τότε που ξεκίνησα και δεν τα έχω αλλάξει ποτέ!
      Βασικά, έχω δοκιμάσει μια-δυο φορές στη ζωή μου και κάποια άλλα, όμως δεν μου άρεσαν και συνεχίζω μ’ αυτά!
      Καλό μήνα Πρόεδρε!

      Διαγραφή
  17. Δεν έχω κάτι σοφό να πω γιατί παρόλο που δεν μέτρησα ούτε ένα πρόβατο δε σε βλέπω από τη νύστα τώρα δα...όχι ότι πριν σε έβλεπα, αλλά κουβέντα να γίνεται!

    Φιλιά πολλά και καλόν ύπνο σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eδώ στο τέλος παντα θα με βρίσκεις..χα..χα..Ετσι που παω αν τον κάβουρα αρτίστα μου.. και τωρα που θα διαβαζεις αυτες τις γραμμες..(οχι ..θα υπαρχω ακομα.. μην βαζεις κακο στο νου σου..χι..χι..) δεν ξερω αν τα καταφερες με τα προβατα... αν τα μαντρωσες..δεν ηξερες το κολπο βρε φιλεναδα; μερικές ρακές.. και υυυυυυυπνο η κυρία..χα..χα.. τον καφε τι τον ήθελες παιδι μου.. αυτος σε ξυπνά..αντι να σε κοιμηζει...
    Διαβασαμε και ωραιο νέο .. καλοριζικη...να περνας όμορφα αλλη φορα με τον μορφέα αγκαλια..φιλακιαααααααα.!!
    υ.γ..το τραγουδι με μερακλωσε.. και αντε τωρα να κοιμηθω..χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς δεν το σκέφτηκα;
      Δεν λειτουργούσε το μυαλό μου, δεν λειτουργούσε!
      Και μια τσικουδιά να έπινα εκείνη την ώρα, θα ήταν αρκετή για να ξανακοιμηθώ!
      Καλά έκανες και μου το είπες, για να το θυμηθώ άμα μου ξανατύχει!
      Για ποιο νέο λες; Ααααα για τη δουλειά!
      Νόμιζα ότι στο είχα πει στο τηλέφωνο, αλλά μάλλον όχι, γιατί έχουμε καιρό να μιλήσουμε!
      Ευχαριστώ Ρουλάκι!
      Φιλί μεγάλο και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Όντως φίλτατε!
      Και ειδικά για κάτι τύπους σαν κι εμένα, που αν δεν έχουν κοιμηθεί καλά, είναι μετά μέσα στη γκρίνια!

      Έρρωσο!

      Διαγραφή
  20. Γεια σας
    Καλώς βρεθήκαμε
    Σας ευχαριστώ για την ψήφο στην ιστορία μου στο παίζοντας με τις λέξεις
    http://purple-delfinaki-sunset.blogspot.com.cy/2018/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες εδώ πέρα μέσα Δελφινάκι!
      Να μην ευχαριστείς καθόλου!
      Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου και τον λόγο θα σου τον πω όταν περάσω από το βλογ σου!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα
      Διαβασα το λόγο που σου άρεσε η ιστορία μου
      σ ευχαριστώ και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε ακριβώς για τον λόγο που την άφησα "χωρίς τέλος" να βγάλει ο καθένας το συμπέρασμα του
      και που αυτό ήταν αφορμή να βρεθούν τα μπλογκ μας

      Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    3. Να έχεις κι εσύ μια όμορφη εβδομάδα!
      Καλημέρα Δελφινάκι!

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα, Αρτίστα μου. Τα ίδια κάνω κι εγώ συχνά. Ευχαριστώ για την ψήφο σου στη συμμετοχή μου στο δρώμενο της Μαρίας μας. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ευχαριστείς. Μου άρεσε η ιστορία σου και τον λόγο θα σου τον πω στο βλογ σου!
      Κίσιζ Μία!

      Διαγραφή
  22. Πέρασαν οι μέρες, φαντάζομαι σίγουρα κοιμήθηκες!

    Εγώ πάλι με τον μικρό, πτώμα πέφτω. Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιμήθηκα του καλού καιρού και συνεχίζω να το κάνω και πτου μου μη με ματιάσω!
      Αχ καλέ, φιλιά στον μικρό!

      Διαγραφή
  23. Ελπίζω να μην σέρνεσαι ακόμα Αρτίστα μου!
    Εξάλλου σήμερα είναι μια νέα ημέρα, μια νέα βδομάδα...
    Τι λες την αρπάζουμε από τα μαλλιά;

    Καλή εβδομάδα!
    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την άρπαξα από το μαλλί από πολύ πρωί σήμερα και από ότι φαίνεται θα πάει έτσι όλη η εβδομάδα!
      Ευτυχώς κοιμάμαι κανονικά τα βράδια!
      Καλή εβδομάδα Άιρις!
      😘

      Διαγραφή

Για πες...

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.